Salut!
 
Sunt Andreea Giuclea, reporter sportiv, și scriu despre sport ca să înțeleg mai bine relația noastră cu performanța, eșecul și victoriile, cum lucrăm în echipă și ce fel de lideri putem fi. Îmi place să privesc lumea sportului dincolo de știri, declarații și medalii, ca formă de dezvoltare socială, care reflectă problemele și inegalitățile din societate, dar și ca pe un motor de schimbare care oferă inspirație, soluții și modele pozitive.

În prezent sunt freelancer. Am scris timp de 10 ani pentru DoR: despre cum a ajuns Simona Halep numărul 1 mondial, despre puterea de-a reveni după accidentări a Cristinei Neagu, despre granița dintre performanță și abuz în gimnastica românească sau despre ascensiunea lui David Popovici.

Am publicat o carte despre sportivi care nu renunță, Neînvinșii, și am scris reportaje și interviuri de la campionate internaționale de handbal, fotbal, înot sau gimnastică pentru Lead.ro. În 2021, am câștigat locul II la Gala Asociației Presei Sportive Internaționale, cele mai importante premii din domeniu, pentru un text de opinie despre Kobe Bryant.

Am scris despre discriminare și inegalitate de gen în sport, subiect pentru care am câștigat locul I la Premiile Superscrieri 2020, categoria Opinie, și locul II la European Press Prize 2020, cele mai importante premii europene. În 2023 am câștigat premiul prentru website sportiv oferit de Asociația Presei Sportive din România și locul II la Gala Premiilor Superscrieri.

Despre newsletter:

Am pornit acest newsletter în ianuarie 2019, pentru că mi-am dorit să aduc mai aproape de alți iubitori de sport povești despre performanță și încăpățânare, despre atleți cu visuri olimpice sau despre cei care muncesc departe de reflectoare; povești despre sportivi, dar mai ales despre sportive, pentru că am simțit nevoia unui loc care să fie și despre ele.

O dată la două săptămâni, sâmbăta dimineața (cu excepții ocazionale, când trimit ediții speciale de la evenimente sportive) vei găsi în inbox un mail cu noutăți despre ce-am mai publicat, recomandări și povești aflate la intersecția dintre sport și societate, mediu, feminism și performanță.

Dacă vrei să-l primești, lasă-ți datele mai jos. 

Arhiva edițiilor anterioare e aici.
 
* indicates required
Email Marketing Powered by Mailchimp